28 Ağustos 2012 Salı

Lütfen Sizlerde Paylaşın...

Mail adresime gelen bir postayı paylaşmak istedim, lütfen sizlerde paylaşın dostlarım. Ne kadar acı bir durum değilmi, hem kuşlara hem doğaya hem de bizlere zarar veriyor bu iğrenç şeyler. Havalar ısındığı zaman kafam hep yerde yürürüm aman yere atılmış bir sakıza basmayım diye, birkaç kez başıma geldi, iğrenç bir durum. Biz ayakkabıdan zor çıkarıyoruz birde kuşları düşünün. İçim parçalandı ve paylaşmadan duramadım ve lütfen sizlerde bloglarınızda paylaşın ki daha fazla kişi duysun ve etrafındakileri, çocuklarını uyarsınlar. 
Pin It

8 Ağustos 2012 Çarşamba

İçli Köfte

Ramazan dolayısıyla azıcık kilo verdik derken, burada hep sevdiğimiz yemekler yapılınca yemeden duramıyor insan.İşte size içli köfte tarifi.....
İÇLİ KÖFTE:
Malzemeler:
Hamuru İçin :
1 kilo bulgur
Yarım paket irmik
250 gr.Kıyma
1,5 kase un
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yapılışı: bulgur, irmik, salça ve kıyma  azar azar su ilavesiyle iyice yoğurulur. Yumuşayınca 1,5 kase un ilave edilir. Un iyice yedirildikten sonra, yumurtası ilave edilir. Daha sonra yumurta büyüklüğünde toplar yapılır ve kenarları ince olacak şekilde içleri  oyulur ve iç malzemesi ilave edilerek kapatılır. Tuzlu suda haşlanıp afiyetle yenilir ;D 
İç Malzemesi: Kıyma kavrulur, soğan ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ilavesiyle ocaktan alınır.( Bunun tam tarifini veremedim, çünkü göz kararı hazırlamışlardı.Dilediğiniz şekilde iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.Bizim Malatyalı bir Ayşe Teyzemiz var, o bunlara ilaveten içine ceviz ilave eder. Tercih sizin)
Yapım aşamalarının resimlerine gelince:

 Bulgur, irmik,salça ve kıyma su ilavesi ile yoğruluyor.....
İyice yumuşayınca unu ilave ediliyor, biz 1,5 kase koyduk ama siz yaparken önce 1 kase koyun duruma göre kalanını ilave edersiniz.Daha sonra 1 yumurta kırıyorsunuz ve yine hamura yediriyorsunuz.
 Şeklini vermeye başlıyorsunuz. Tabi benimki kadar kalın olmayacak :D inceltmeye başlayınca benimkiler biraz değiştiriyor, o aşamanın resmini çekmem tabiiii ;D
 veeee mutlu son..............
Hepinize afiyet olsun..............
Pin It

7 Ağustos 2012 Salı

Kantaron




Allahın hikmeti işte taşların arasından çıkmış, bahçede yetişen kantaronlardan her yaz Kantaron Yağımızı yaparız. Şişelere kantaronları yarleştirip, içine yine yayladan aldığımız doğal zeytinyağından doldurup, güneşte rengini vermesini bekliyoruz. O sarı kantaron, zeytinyağına kırmızı bir renk veriyor. Kılıç yarasına bile iyi geldiği söyleniyor, biz ise salatalara bile şifa niyetine koyuyoruz açıkcası. Gelelim kantaronun diğer faydalarına......

Kullanım Alanları:
  • Hafif ve orta şiddete depresyonlarda alternatif bir antidepresan ilaç olarak önerilmektedir. Bu konudaki birçok otorite bu bitkiyi özellikle menapozun oluşturduğu ruhsal bozuklukları önlemek için uygun bir bitki olarak görmektedir. Antidepresan özelliği hayvan deneylerinde ve çeşitli klinik deneylerde kanıtlanmıştır. Ayrıca, alkolsigaranikotin ve kafein gibi maddelerle oluşan bağımlılıkların tedavisinde yararlı olabileceğini gösteren deneysel kanıtlar bulunmaktadır.
  • Bitkinin gece beynin pineal bezinden melatonin salınımını artırarak uykuyu güçlendirdiği bildirilmiştir
  • Bir çalışma bitkinin düşünsel yoğunlaşmayı artırdığı, kavrama yeteneğini geliştirdiğini rapor etmiştir.Ancak bu etki kuramsaldır.
  • Antiviral ve antibakteriyel etkileri vardır. Bileşenlerinden olan hiperisinin AIDS hastalığının etkeni olan HIV virüsünün de aralarında olduğu çeşitli virüslere karşı etkinliği deneysel olarak kanıtlanmıştır.
  • Yapılan araştırmalar sonucu cilt hastalıklarına faydalı etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
  • Antienflamatuvar etkisi vardır.
  • Derinin melanin kaybı ile birlikte giden ve kısmi renk bozuklukları ile karakterize vitiligonun tedavisinde yardımcıdır.
  • Birçok antienflamatuvar ilaçtan farklı olarak mide üzerinde olumsuz etkilerinin bulunmadığı, hatta ülser tedavisinde de etkili olduğu rapor edilmiştir.
  • Halk arasında ishal tedavisinde, romatizmal ağrıların tedavisinde, çocukların gece işemelerinde, gut hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
  • Halk arasında sarılık hastalığına karşı ve yara iyileştirici olarak kullanılmıştır, bu etkileri deneysel olarak da kanıtlanmıştır.
  • Bitki hakkındaki yoğun araştırmalar hala sürmektedir.
KAYNAK: Wikipedi
Pin It

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Tatildeyim....

 
Biraz geç olmasına rağmen hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ankara'nın kavurucu sıcağından kaçıp yaylaya geldik,burada Ramazan keyifli geçiyor, oruç tuttuğunu anlamıyor bile insan. İşte size bahçenin çiçeklerinden güzel bir manzara.........

Kayınvalidemin gülleri.......


Ortancalar......
Beyaz gül.........
Gerçek adını bilmiyorum ama burada Ayşe-Fatma diyorlar :D
veeee
Kantaron.......






Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...