5 Nisan 2010 Pazartesi

Kedi Dili Tatlısı

Çok hafif ve yapımı oldukça kolay bir tarif sizlere. Muhallebisini tüm tatlı tariflerime kullanırım. Etimekli pastada, Bisküvili Pastada vs. Bildiğim bir tarif var onuda şekilden şekile sokup, sunuyorum işte :)
Malzemeler:
1 litre süt
2 ym.kş.un
2 ym.kş.hindistan cevizi
2 ym.kş.nişaşta
1 su brd.şeker
50 gr.margarin (Muhallebi kaynamaya yakın ilave edilir)
Kedi dili
Yapılışı:
Önce borcamınıza kedi dillerini dizin ve üzerine azıcık soğuk süt gezdirin.
Bir tencerede süt,un,nişasta,hindistan cevizi ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynama başlarken 50 gr. margarini ekleyin. Yağ eriyince altını kapatıp kedi dillerinin üzerine dökün. 5-6 adet kakaolu bisküviyi iyice ezip üzerini kaplayın.
Çocukların çok sevdiği bir tatlı.
Afiyet olsun.....
Pin It

5 yorum :

  1. Çok hafif ve tam yaz tatlısı, ellerinize sağlık canım, sevgiyle kal.

    YanıtlayınSil
  2. Uyy neffis olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil
  3. Tam aradığım tarif, hem hafif hem de çok lezzetli olmalı, elinize sağlık!

    YanıtlayınSil
  4. Tülaycım gerçekten çok hafif bir tatlıdır bu, denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...