1 Temmuz 2010 Perşembe

Yayla DIYları


Evettt canlarım şu an yıllık iznimi almış ve Torosların tepelerinde Çamlıyayla diyarındayım. Elde olan imkanlarla kayınvalidemlerin yırtılmış koltuğunu evdeki eski kumaşlarla yeniledik. Komşudan aldığımız havalı zımbayla eski kumaşın üzerine biraz elyaf ilavesiyle; kumaşı kenarlarından zımbaladık, dış kısmınıda raptiyelerle süsleyince yenilenmiş bir koltuk oldu. En azından birkaç sene daha idare eder duruma geldi. Koltuğun ahşap zemini çok sağlam, ne varsa eskilerde var vallahi, antika bir koltuk. Bu arada bugün yaylanın çarşısında iğne oyasından yapılmış kolyeler satıyorlardı. Nefis şeyler anlatamam, dayanamayıp bir tane aldım. Onun resminide en kısa zamanda koyacağım burada internet çok yavaş çalışıyor. Bu resimleri ilave edene kadar iki günüm geçti. Ya hattan düşüyorsunuz yada zaman aşımına uğruyor. En kısa zamanda görüşmek üzere hepinize hoşçakalın diyorum.
Pin It

4 yorum :

  1. Ne güzeldir oralar şimdi. Kekik vardır değil mi, bol bol toplayın...
    Koltuk ne güzel yenilenmiş. Haklısın eski mobilyaların sağlamlığı bambaşka. Benimde koltuk takımım 36 senelik, üzerinde 5 çocuk büyüdü tepine tepine ama banamısın demiyor, en küçük bir ayrılma çatlama yok iskeletinde. Zaman zaman döşemesini değiştiriyoruz sadece, o da sıkıldığımız için:)
    Bol bol temiz hava depolayın, oralara benden selam olsun....

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş canım, çok şirin olmuş emeğine fikrine sağlık, benide özendirdin :)

    YanıtlaSil
  3. Desene kayınvalidenin gözüne iyice girdin:)))
    Çok güzel iş çıkartmışsın gerçekten. O km. olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ***Banuca: Banucum, kekik için çok erken yaylaya çıkmak gerekiyormuş. Bizimkiler okulların kapanmasını bekledikleri için geç kalıyorlar. Ama bol bol taze sumaklarımızı ve kekik sularımızı aldık, dönüyoruz.
    ***Hobibox: Afetcim çok teşekkür ederim, çok zor olmadı aslında, denemeni tavsiye ederim.
    ***Neduk: Nedret ablacım, kayınvalidemin gözünden hiç çıkmadımki gireyim :D Sağolsun beni çok sever, bende onu.Birtanecik gelini var, eli mahkum sevmeye dermişim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...