20 Eylül 2012 Perşembe

Susamlı Tuzlu Kurabiye

 
Teyzoşumdan ihtarı yedim, hiç blogunla ilgilenmiyorsunnn, insan yeni şeyler koyar, bakıyorum aynı değişik birşey koymuyorsun diye. Eee haklıda aslında, tembelik hat safhada bende bu aralar. Okullar açıldı malumunuz benim bıdığıda alışsın diye ablayla beraber göndermeye başladık, geçen hafta sanki hiç kreşe gitmemiş gibi ana okulunun kapısından ayrılmamıza izin vermedi, neyseki bu hafta daha rahat gidiyoruz okula. Şimdi size harika bir tarifim var, bu tarifi çocukluk arkadaşım Kıymetcimden aldım, onda yediğimde bayılmıştım, pastane kurabiyeleri tadına ve üstüne üstlük bugün 5.günü ama aynı tazelikte duruyor. Birde bereketli ki sormayın.Evet lafı uzatmadan gelelim tarife..........
Susamlı Kurabiye
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 Yumurtanın sarısı
1 Paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Susam
Yapılışı:
Tüm malzemeyi güzelce kulak memesi kıvamında yoğuruyorsunuz. Daha sonra pazılara ayırıp şekildeki gibi yuvarlıyorsunuz. 

Daha sonra biraz verev kesiyorsunuz.....
Kestiğiniz parçaları önce yumurta akına, sonra susama batırıp tepsiye diziyorsunuz.

 
veeee afiyetle yiyorsunuz ;D

 
Ayrıca tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yeni öğretim dönemini kutluyorum

Pin It

7 Eylül 2012 Cuma

İğne Oyası



Evettt bu sene haddinden fazla tembelim, hatta o kadar ki yaptıklarımın fotograflarını çekip çekip bırakıyorum. Buradan yayınlamaya bile dermanım yok nedense, hele şu yukarıda yapmaya çalıştığım kolyeyi tamamlamaya bile isteğim yok. Neredeyse hepsini yaptım; çiçekler tamam, yapraktan bir tane daha yapılacak, bir iki tane de dal yaptım mı kolye bitecek. Umarım seneye kadar tamamlarım da sevgili hocam kızmaz bana :D

Aşağıda ki resimde de yine bitmemiş bir çiçek (kolye mi broş mu yapayım karar veremedim) ve arkada küpe yapılmayı bekleyen pembe sümbüller......




Pin It

6 Eylül 2012 Perşembe

Bizim yüreğimiz dayanmıyor, ah o şehitlerin anaları, babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri, sevdikleri nasıl dayansın.
.....BAŞIMIZ SAĞOLSUN.....
Pin It

28 Ağustos 2012 Salı

Lütfen Sizlerde Paylaşın...

Mail adresime gelen bir postayı paylaşmak istedim, lütfen sizlerde paylaşın dostlarım. Ne kadar acı bir durum değilmi, hem kuşlara hem doğaya hem de bizlere zarar veriyor bu iğrenç şeyler. Havalar ısındığı zaman kafam hep yerde yürürüm aman yere atılmış bir sakıza basmayım diye, birkaç kez başıma geldi, iğrenç bir durum. Biz ayakkabıdan zor çıkarıyoruz birde kuşları düşünün. İçim parçalandı ve paylaşmadan duramadım ve lütfen sizlerde bloglarınızda paylaşın ki daha fazla kişi duysun ve etrafındakileri, çocuklarını uyarsınlar. 
Pin It

8 Ağustos 2012 Çarşamba

İçli Köfte

Ramazan dolayısıyla azıcık kilo verdik derken, burada hep sevdiğimiz yemekler yapılınca yemeden duramıyor insan.İşte size içli köfte tarifi.....
İÇLİ KÖFTE:
Malzemeler:
Hamuru İçin :
1 kilo bulgur
Yarım paket irmik
250 gr.Kıyma
1,5 kase un
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yapılışı: bulgur, irmik, salça ve kıyma  azar azar su ilavesiyle iyice yoğurulur. Yumuşayınca 1,5 kase un ilave edilir. Un iyice yedirildikten sonra, yumurtası ilave edilir. Daha sonra yumurta büyüklüğünde toplar yapılır ve kenarları ince olacak şekilde içleri  oyulur ve iç malzemesi ilave edilerek kapatılır. Tuzlu suda haşlanıp afiyetle yenilir ;D 
İç Malzemesi: Kıyma kavrulur, soğan ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ilavesiyle ocaktan alınır.( Bunun tam tarifini veremedim, çünkü göz kararı hazırlamışlardı.Dilediğiniz şekilde iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.Bizim Malatyalı bir Ayşe Teyzemiz var, o bunlara ilaveten içine ceviz ilave eder. Tercih sizin)
Yapım aşamalarının resimlerine gelince:

 Bulgur, irmik,salça ve kıyma su ilavesi ile yoğruluyor.....
İyice yumuşayınca unu ilave ediliyor, biz 1,5 kase koyduk ama siz yaparken önce 1 kase koyun duruma göre kalanını ilave edersiniz.Daha sonra 1 yumurta kırıyorsunuz ve yine hamura yediriyorsunuz.
 Şeklini vermeye başlıyorsunuz. Tabi benimki kadar kalın olmayacak :D inceltmeye başlayınca benimkiler biraz değiştiriyor, o aşamanın resmini çekmem tabiiii ;D
 veeee mutlu son..............
Hepinize afiyet olsun..............
Pin It

7 Ağustos 2012 Salı

Kantaron




Allahın hikmeti işte taşların arasından çıkmış, bahçede yetişen kantaronlardan her yaz Kantaron Yağımızı yaparız. Şişelere kantaronları yarleştirip, içine yine yayladan aldığımız doğal zeytinyağından doldurup, güneşte rengini vermesini bekliyoruz. O sarı kantaron, zeytinyağına kırmızı bir renk veriyor. Kılıç yarasına bile iyi geldiği söyleniyor, biz ise salatalara bile şifa niyetine koyuyoruz açıkcası. Gelelim kantaronun diğer faydalarına......

Kullanım Alanları:
  • Hafif ve orta şiddete depresyonlarda alternatif bir antidepresan ilaç olarak önerilmektedir. Bu konudaki birçok otorite bu bitkiyi özellikle menapozun oluşturduğu ruhsal bozuklukları önlemek için uygun bir bitki olarak görmektedir. Antidepresan özelliği hayvan deneylerinde ve çeşitli klinik deneylerde kanıtlanmıştır. Ayrıca, alkolsigaranikotin ve kafein gibi maddelerle oluşan bağımlılıkların tedavisinde yararlı olabileceğini gösteren deneysel kanıtlar bulunmaktadır.
  • Bitkinin gece beynin pineal bezinden melatonin salınımını artırarak uykuyu güçlendirdiği bildirilmiştir
  • Bir çalışma bitkinin düşünsel yoğunlaşmayı artırdığı, kavrama yeteneğini geliştirdiğini rapor etmiştir.Ancak bu etki kuramsaldır.
  • Antiviral ve antibakteriyel etkileri vardır. Bileşenlerinden olan hiperisinin AIDS hastalığının etkeni olan HIV virüsünün de aralarında olduğu çeşitli virüslere karşı etkinliği deneysel olarak kanıtlanmıştır.
  • Yapılan araştırmalar sonucu cilt hastalıklarına faydalı etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
  • Antienflamatuvar etkisi vardır.
  • Derinin melanin kaybı ile birlikte giden ve kısmi renk bozuklukları ile karakterize vitiligonun tedavisinde yardımcıdır.
  • Birçok antienflamatuvar ilaçtan farklı olarak mide üzerinde olumsuz etkilerinin bulunmadığı, hatta ülser tedavisinde de etkili olduğu rapor edilmiştir.
  • Halk arasında ishal tedavisinde, romatizmal ağrıların tedavisinde, çocukların gece işemelerinde, gut hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
  • Halk arasında sarılık hastalığına karşı ve yara iyileştirici olarak kullanılmıştır, bu etkileri deneysel olarak da kanıtlanmıştır.
  • Bitki hakkındaki yoğun araştırmalar hala sürmektedir.
KAYNAK: Wikipedi
Pin It

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Tatildeyim....

 
Biraz geç olmasına rağmen hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ankara'nın kavurucu sıcağından kaçıp yaylaya geldik,burada Ramazan keyifli geçiyor, oruç tuttuğunu anlamıyor bile insan. İşte size bahçenin çiçeklerinden güzel bir manzara.........

Kayınvalidemin gülleri.......


Ortancalar......
Beyaz gül.........
Gerçek adını bilmiyorum ama burada Ayşe-Fatma diyorlar :D
veeee
Kantaron.......






Pin It

27 Temmuz 2012 Cuma

MutluMutfaklar'da Ramazan Bir Başka!

Ramazan gelince sofralar şenleniyor, en zorlu yağlar Fairy ile kolayca temizleniyor. Siz de mutlumutfaklar.com’dan lezzetli tarifleri takip edin, bulaşıklarınızı Fairy ile temizleyin!

Mutfaktaki en büyük yardımcınız Fairy'nin hazırladığı mutlumutfaklar.com, ramazanda da işinizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli iftar yemekleri ve sahur önerileri mutlumutfaklar.com’da bir ay boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Siz hanımlar için birçok seçeneği bir arada sunan MutluMutfaklar, “İftara ne pişirsem?” sorunuzu cevaplıyor. Size de sadece damak tadınıza göre istediğinizi seçmek kalıyor.

Bu sene ramazan yine sıcak yaz aylarına geldiği için soğuk çorbalar adeta bir kurtarıcı gibi… İşte MutluMutfaklar’dan hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan soğuk dırma çorbasının yapılışı:

Soğuk dırma çorbası

1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz

Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.

Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.

Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın!





Bir bumads advertorial içeriğidir.

Pin It

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Gülümse

5,5 yaşındaki kuzunuz yüzünüze bakarak anlamsız kelimeler söylerken (ona göre yabancı dil :D )
- ooo bebişimmm büyümü yapıyorsun bana??? derseniz
- hıııı büyüdünmü??????????
şeklinde bir cevap alınca; dumur olup oturuyorsunuz benim gibi :D :D :D
.....hepinize bol gülümseme dolu bir hafta diliyorum.....
Pin It

21 Haziran 2012 Perşembe

Hayatta ne öğrendim bilmek istersen?

Uzun zamandır yokum biliyorum, ne mi yapıyorum. Okuyorum bol bol bu aralar. Ara sıra ihmal ediyorum okumayı, sonra vicdanım sızlıyor, elimde bir kitap yok diye. Aynı anda birkaç kitap okunur mu? Okunuyor, Evde bir başkası, yolda bir başkası, işte fırsat buldukça bir başkası. İşte size Mevlana'dan çok güzel bir öğüt. Biraz uzun gelebilir ama farkındalığını arttırıyor insana, Hz.Mevlana...

Hayatta ne öğrendim bilmek istersen?
Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum. Işığı gördüm, korktum. Ağladım.
Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim.
Karanlığı gördüm, korktum.
Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi...
Ağladım.

Yaşamayı öğrendim.
Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu;
Aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim.

Zamanı öğrendim.
Yarıştım onunla...
Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim...

İnsanı öğrendim.
Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu...
Sonra da her insanın içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim.

Sevmeyi öğrendim.
Sonra güvenmeyi...
Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu,
Sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim.

İnsan tenini öğrendim.
Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu...
Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim.

Evreni öğrendim.
Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim.
Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim.

Ekmeği öğrendim.
Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini...
Sonra da ekmeği hakça üleşmenin,
Bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim.

Okumayı öğrendim.
Kendime yazıyı öğrettim sonra...
Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana...

Gitmeyi öğrendim.
Sonra dayanamayıp dönmeyi...
Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi...

Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yaşta...
Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım.
Sonra da asıl yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine inandım.

Düşünmeyi öğrendim.
Sanra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim.
Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim.

Namusun önemini öğrendim evde...
Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzlık olduğunu;
Gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim.

Gerçeği öğrendim bir gün...
Ve gerçeğin acı olduğunu...
Sonra dozunda acının,
Yemeğe olduğu kadar hayata da lezzet kattığını öğrendim.

Her canlının ölümü tadacağını,
Ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim.

Dostlarım,
Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya...
Kalp durur...
Akıl unutur...
Ben dostlarımı ruhumla severim.
O ne durur, ne de unutur...
                                             MEVLANA Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...