Ramazan dolayısıyla azıcık kilo verdik derken, burada hep sevdiğimiz yemekler yapılınca yemeden duramıyor insan.İşte size içli köfte tarifi.....
İÇLİ KÖFTE:
Malzemeler:
Hamuru İçin :
1 kilo bulgur
Yarım paket irmik
250 gr.Kıyma
1,5 kase un
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yapılışı: bulgur, irmik, salça ve kıyma azar azar su ilavesiyle iyice yoğurulur. Yumuşayınca 1,5 kase un ilave edilir. Un iyice yedirildikten sonra, yumurtası ilave edilir. Daha sonra yumurta büyüklüğünde toplar yapılır ve kenarları ince olacak şekilde içleri oyulur ve iç malzemesi ilave edilerek kapatılır. Tuzlu suda haşlanıp afiyetle yenilir ;D
İç Malzemesi: Kıyma kavrulur, soğan ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ilavesiyle ocaktan alınır.( Bunun tam tarifini veremedim, çünkü göz kararı hazırlamışlardı.Dilediğiniz şekilde iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.Bizim Malatyalı bir Ayşe Teyzemiz var, o bunlara ilaveten içine ceviz ilave eder. Tercih sizin)
Yapım aşamalarının resimlerine gelince:
Bulgur, irmik,salça ve kıyma su ilavesi ile yoğruluyor.....
İyice yumuşayınca unu ilave ediliyor, biz 1,5 kase koyduk ama siz yaparken önce 1 kase koyun duruma göre kalanını ilave edersiniz.Daha sonra 1 yumurta kırıyorsunuz ve yine hamura yediriyorsunuz.
Şeklini vermeye başlıyorsunuz. Tabi benimki kadar kalın olmayacak :D inceltmeye başlayınca benimkiler biraz değiştiriyor, o aşamanın resmini çekmem tabiiii ;D
veeee mutlu son..............
Hepinize afiyet olsun..............
Pin It