30 Mart 2010 Salı

Kuş Yuvası



Üst resimdeki Kuş Yuvasının ( yumurtalar hormonlu biraz değişik renk ve ebatta oldu ama :), yapımı burada. Benimki biraz farklı bir tarz oldu. Altına bakır yüzük aparatı alıp yüzük yapmayı düşünüyorum. Alt resimdeki kalpli olanı doğum iznindeyken Berna Laçin'in bir Kadın Olmak adlı TV programından esinlenerek yapmıştım. Birde telden şapka yapmıştım, güzel broş olurdu aslında. Evde nereye koyduğumu bulabilirsem sizlere onu da gösteririm en kısa zamanda.
Pin It

Süryani İşi Sehpa Örtüsü


Canlarım 103. kayıdımın şerefine sizlere bir güzellik sunuyorum. Huzurlarınızda Süryani İşi sehpa örtüsü. Yapımı basit olsada oldukça oyalayıcı bir model. Teyzoşum hastanedeyken örneğe bakarak çıkardım motifin modelini. Bu örtü benim deil yalnız, ben ancak iki motif çıkarabildim elimde örnek olsun diye unutmadan söyleyeyim.
Pin It

29 Mart 2010 Pazartesi

Süryani İşi Kolye



Süryani İşi kolyem. Aslında bu modelin daha büyüğünden oda takımları yapıyor marifetli hatunlar. Ben kolye için modeli küçülteyim ve biraz daraltayım dedim sonuçta ortaya bu model çıktı. Üç boyutlu bir kolye oldu. Bayağı uğraştırıcı bir model. 2 günde ancak bitirebildim. Bakalım beğenecekmisiniz......
(Resimlerin büyük hali için üzerlerine tık tık)
Pin It

Safranbolu






Yaşayan tarih Safranbolu. Sokaklarından geçerken kendinizi eski zaman hanımefendileri gibi zannediyorsunuz her seferinde. Bir elinizde şemsiye, diğer elinizde mendil salına salına yürüyeceksiniz Safranbolu sokaklarında. Gelelim Safranbolunun özelliklerine....

Safranbolu, Karabük ilinin en büyük ve gelişmiş ilçesidir. Konumu yaklaşık olarak Ankara'nın 200 km kuzeyinde ve Karadeniz'in 100 km güneyindedir. Karabük ilçe merkezinin de 9 km kuzeyinde bulunmaktadır.
Klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihî evleri ile ünlü olan şehir, bu özelliği sayesinde 17 Aralık 1994 tarihinden beri Türkiye'de Dünya Miras Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıkdan biridir ve turistik ilgi çekmektedir. Safranbolu ismini, bölgede yetişen ve nadir bir bitki olan safrandan alır.
Tarihte Paflagonya olarak adlandırılan bölgede bulunur ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarafından kesin olarak alınışı 1196 yılındadır. Osmanlı zamanında 17. yüzyılda İstanbul-Sinop yolu üzerinde olması nedeniyle tarihteki en önemli dönemini yaşamıştır.
(Kaynak:wikipedia.org)
Pin It

Ispıt Kavurması






Hafta sonu Karabük'deydik. Sevgili Teyzoşum, bitanecim Menisküs ameliyatı oldu. Onu yanlız bırakırmıyız hiç, annemlerle beraber Cuma günü oradaydık. Senelik izinler kullanılmaya başladı bu arada. Gitmişken hemen sevgili yengecim Ispıt almak için görevlendirildi :) malum biz hastanedeyiz. Sizlere temizlenirken doğal haliyle resimlerini çektim ama Ispıt'ı o kadar özlemişiz ki pişince hemen mideye indirdiğimiz için son görüntüleri çekemedim ama tarifi vereyim. Ispıt da mantar gibi toplanması zor bir bitkiymiş. Sizler için araştırdım nelere yarıyormuş diye. Buyrun bakalım......

Eski çağlardan beri tüketilen hodan otu (diğer adı ile ıspıt veya kaldirik) kişilerde hoşnut duygular uyandırır, sıkıntıları giderir ve cesaret artırır.Hatta sefere çıkan askerlerin cesaret kazanmaları için üzengilerine hodan otu çiçeği sürülürdü.

Yapılan araştırmaların sonucunda hodan otunun böbreküstü bezlerini etkilediği ve bu nedenle insanları rahatlattığı tespit edilmiştir.

Hodan otu yüksek oranda kalsiyum, potasyum ve mineral tuzları içermektedir. Bu nedenle özellikle tuzsuz rejimlerde kullanılan bir bitkidir.

Mayıs-eylül aylarında mavi renkte çiçek açar. Sert tüylü, 15-60 cm yüksekliğinde bir bitkidir. Halk dilinde sığırdili olarak da bilinir. Hodan otu rutubetli yerleri sever. Buruşuk yaprakları ovaldır, çiçekleri de uzun saplıdır. Türkiye'de Marmara, Kuzey ve Batı Anadolu'da yetişmektedir.

Nelere faydası varmış Ispıtmızın?

- Ter atıcıdır.

- İdrar söktürücüdür.

- Balgamı söktürür.

- Boğaz ağrılarına iyi gelir.

- Öksürüğü gidermede etkilidir.

- Anti-depresif etkilidir.

Gelelim tarifimize.....

Malzemeler:
1 kilo Ispıt
4-5 adet pırasa
2 adet yumurta
4-5 diş sarımsak
Baharat
Hazırlanışı:
Ispıtlar temizlenip haşlanır. (Çiçek kısımları dahil pişiriliyor. Üzerindeki ot,çöp, çürümüş yaprak varsa onlar ayıklanıyor kalan heryeri doğranır. Sap kısımlarını ayrı doğrayın, yaprak ve çiçek kısımlarını ayrı doğrayın)
Sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra üzerine çiçek kısımları konulup biraz daha haşlanır.
Ispıt sıcak sudan soğuk suya konulup sıkılır.
Teflon tencereye pırasa ince ince doğranır, yağda kavrulur. (arzu eden soğan da ilave ediyormuş)
Yumurta ayrı bir kapta çırpılıp ilave edilir.
Üzerine Ispıt ilave edilir.
Sarımsak ve baharatlar ilave edilip hafif ateşte kavrulur.
Veeee afiyetle yenilir.
Pin It

24 Mart 2010 Çarşamba

Kolye



Yeni kolyem huzurlarınızda canlarım. Resim kalitesi pek iyi olmasada bayağı süslemişim dimi. Yeni yüklediğim programı deniyordum çerçevesi çok afilli olmuş dimi..... Pin It

Bahar



Yok yok duramadım yine bu resmide koymam lazım artık sözün bittiği yerdir. Bahçemizdeki erik ağacıda gelinliğini giydi ne kadar yakışmış dimi? Pin It

Civciv




Yeni yavrularımız oldu, hemde beşi bir yerde :) Obur,meraklı, cırtlak,şaşkın ve aşaaan namı diğer aslan..... dördünün adını İremim koydu, Aşanı Bora... Nasılda güzel uyuyor kuzucuğumun elinde. Her sene aldırıyor hayvan delisi kızım, geçen senekiler bayağı büyümüştü, onları alıp yaylaya götürdük, bakalım bu sene ne yapacağız, ölmezde sağ kalırlarsa kesip yeriz artık. Cani miyim neyim ben.
Pin It

23 Mart 2010 Salı

Kurdela Güller




Yehoooooo başardım, başardımmmmm. Sonunda gül yapmayı başardımmmmmmm............
Bu başarımda sevgili keyifli hobilerin büyük katkısı var. Onun sitesine baka baka öğrendim yehoooooo. Tabi keyifli hobiler gibi iş çıkaramasamda bunlar acemilik ürünleri. Bu güllerden Taç mı, Kolye mi yapayım yoksa Broş mu henüz karar veremedim. Bana yardımcı olurmusunuz. Yorumlarınızı bekliyorum.


Pin It

Bahar

Ankarama bahar geldi, bahçelerimiz şenlendi. Heryer cıvıl cıvıl kuş sesleri, ağaçlar çiçeklerle bezenmiş, gelin olacak kızlar gibi nazlı nazlı salınıyorlar etrafta. Şu güzelliklere bakarmısınız lütfen.

Peki geçen hafta nasıldı bir de onu görelim...........


İnsanın kanı bile donuyor değilmi. Soğuğu, kışı sevmiyorum elimde değil. Sanırsam çok sıcak kanlı bir insan olduğumdan :) bahara, yaza aşığım. İyiki geldin bahar.................... Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...