27 Eylül 2010 Pazartesi

Kış Hazırlıkları

Kışlıklar yavaş yavaş hazırlanıyor tarafımdan, tabi gönlüm elverdiğince. Ruhum o kadar daralmış ki hiçbişey yapmak gelmesede içimden, bu hafta sonu domates konservesi yaptım, turşular geçen haftadan ancak resimleyebildim. Bir haftada turşuların rengi döndü, anacığımla beraber yaptık kornişon turşusunu, vallahi biberler hazır ne yalan söyliyeyim, Çubuk turşusu. Babacığımın canı çekmiş, hep yanıma geldiğinde gittiğimiz pidecinin turşusundan canım istedi dedi, dururmuyum hemen koştum adamlara; onların aldığı toptancı gelince aradılar sağolsunlar aldım babişkoma ama ağzı yara içinde yiyemedi bitaneciğim, umarım toparlanırda bakar tadına :(
Domatesleri nasıl yaptığıma gelince evdekilerle beraber 7-8 kilo civarında domatesten 5 kavanoz (1 litrelik) konserve çıktı. Domatesleri rendeliyorsunuz, iyice suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz, sonra içine tuzunu ilave ediyorsunuz. Ben sanırım 5-6 kaşık koydum. En son 2 yemek kaşığı şeker ilavesiyle bir iki tık kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyorsunuz ve ters çevirip üzerine de bir örtü örtüp 1 gece beklettikten sonra kullanacağınız dolaba kaldırıveriyorsunuz efendim. 
İşte böyleee çok bişey yapmasamda, yorgunum dostlar; gönül yorgunu.............
Pin It

8 yorum :

  1. sevgili özlem benim ipim -polyester- yazan bir ip iki katlı çalışıyorum çok sağlam şimdilik..naylon masura değil.misina değil .pul boncuk satan yerlerde satılıyor...

    YanıtlayınSil
  2. Bende turşu kurdum bu aralar, kışa hazırlık olsun diye, benimkiler olmaya başlamış bile..

    YanıtlayınSil
  3. ***Kelebek: Teşekkür ederim canım, bilgilendirdiğin için. Bende boncukları alırken kopmayan ip diye bişi verdiler ama korkumdan denemedim henüz. Öpüyorum...
    ***Birileri Anlatsın: Afiyetle yiyin tatlım, havalar iyi gidiyorya, çabucak oluveriyor.

    YanıtlayınSil
  4. bilirim bacım üzüntüden eli kolu kalkmaz insanın

    YanıtlayınSil
  5. Ellerine sağlık canım:)çok güzel görünüyor..Bende kendi çapımda
    kışlıklar hazırlıyorum..Biraz yorgunluk oluyor ama kışında afiyetle yeriz..Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  6. Hayırlı sabahlar, Çok güzel, çok leziz görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlayınSil
  7. Ellerine sağlık canım, kışın afiyetle yersiniz inşallah. Ben bu sene hiç bir hazırlık yapamadım valla :)) Sevgiler öpüyorum

    YanıtlayınSil
  8. Obrigada por nos ensinar... há horas estava querendo aprender conserva de tomates...
    Abraços!

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...