22 Temmuz 2011 Cuma

Eyyy Ahşap Boyamanın Pirleri Bir Sorum Var.......



Ahşap boyama denemelerine devam...........
Banyoma bir ayna boyayayım dedim ama başına gelmeyen kalmadı yahu :) nereden başlasam nasıl anlatsam. 
1*İlk önce ahşap boyamanın olmazsa olmazı zımparalamak ya objeyi; ben zımparalamayı unuttum :)
2*Şık düğmeden almıştım aynanın çerçevesini, orada bir kutu var, üzerinde çok zarif desenler; sordum Emel Hanım'a boyut veren bişi varmış nasıl kullanılacağını tarif etti, bende o kutunun resmini çektim bunu bende yaparım basitmiş diyeeee meğer o kadar basit değilmişşşş. Çıkarılacak ders neymiş, her gördüğüne balıklama dalmayacakmışsın.
3*Hadi binbir zorlukla uydura uydura desenleri yaptım üzerini boyamam mümkün değil, dalgalı dalgalı duruyor boyayı çekiyor resmen ahşap, demekki neymiş madde 1 deki zımpara yapmayı kesinlikle unutmayacakmışsın ;)
4*Önce zemini krem rengine boyadım, üzerini şampanya beyazına, baktım hoşuma gitmedi bu sefer üzerine bir kat beyazla inci beyazına boyadım; olmuyor istediğim gibi durmuyor çıldıracağım :D gittim yine Emel Hocaya danıştım bir sünger verdi al bunu boyanın üzerine pat pat vur dalgaları kapatır dedi, yaptım kapattı....
5*Ay bu böyle pek bi boş oldu sanki dedim baktım Atölye Beyaz'da ne güzel güzel şeyler yapıyorlar hadi bende kenarına dekupaj yapayım dedim, çıkardım bilgisayardan resimleri, bu arada pek güzel bir düğmeler buldum aldım onları da kırdım arkalarını (kendimce güya hamur kabartma gibi duracak diye :D) yapıştırdım sağına soluna aynanın. AAA bu arada resimler tabiki Dekupaj Resimlerim sitesinden, nasıl güzel resimler buluyor arkadaşlar, emeği geçen herkese buradan çok teşekkür ediyorum. 
Sanırım biraz abartmışım değil mi? yok yok bayağı bir abartmışım aslında aynacıya götürüp içine göre ayna kestirecektim ama bunu bozayım mı arkadaşlar, eyyyy AHŞAP BOYAMANIN PİRLERİ bana bir ses verin ne olur. Ayna böyle dursun mu yoksa bu kadar işlemden sonra üzerinden bunları kazıyıp düz boyayıp çatlatmamı yapayım. Tabiii kazınabiliyorsa. Önerilerinizi bekliyorum.


Düğmeler güzel değil mi ;) aslında ilk resimde pek belli olmuyor ama (iyi çekememişim) sol tarafta ahşap bir kütük ve üzerinde pelikan var, sol tarafta da kayık ve martı... Pin It

9 yorum :

  1. Ay ne sökmesi kızııım:)) Süper,şahane olmuş fısır fısır kabarık:)) Koş git kestir aynanı:))

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar uğraştan sonra kazınır mı hiç..Taktır aynanı bir süre kullan derim. Hem buradan bakınca gayet güzel duruyor, ellerine sağlık. Olmadı biraz kullandıktan sonra değiştirirsin, hem o zamana kadar aklına daha ne fikirler düşer kim bilir:)

    YanıtlaSil
  3. ahşap boyama piri değilim ama... eğer beğenmediysen boya sökücüler var.Ben bozma derim, nasıl beğenmedin anlamadım, bence harika son derece zarif bir ayna olmuş.

    YanıtlaSil
  4. inanılmaz güzel bişiy bu ya.. ben de kızımın odasına böyle süslü çerçeveler istiyorum.. ama nerde bende o beceri...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, piri sayılmam ama bence çok hoş olmuş, çatlatma bu saatten sonra olmaz sanırım yine de bilenlere sormak lazım tabi:) O düğmeler cidden hamur kabartma gibi olmuş. Bu arada takılarınızı da çok beğendim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. merhaba... harika olmuş birde bunu bizim bloğumuzdaki resimlerle yapmanız tesadüf oldu.o resimlerin arasındaki desenler stensılmı....boyutlu boya ile yapılmış gibi duruyorda....elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  7. ***Nedret: Teşekkür ederim ablacım, zaten bende bu tembellik varken sanırım bozmak yerine aynayı kestireceğim ;)

    ***Lila Hand Craft: Hakikaten çok uğraştım, biraz fazla kalabalık gibi geldi bana tatlım, o yüzden fikirleriniz önemli benim için, çok teşekkür ederim.

    ***Noblesse: Boya sökücüler harika bir fikir tatlım, ama yorumlarda pek güzel geliyor; şu sıcaklarda kolum kalmıyor vallahi, bozarsam da yenisini tekrar yapamam diye korkuyorum.

    ***Sevgi: Bir ara bende çocukların odasına mı koysam diye düşündüm tatlım hakikaten çok cicili bicili oldu.Olmazsa biraz kullanıp onların odasına geçiririm.

    ***Bahar06: evet canım haklısın bende kazınıyorsa kazıyıp; tekrar boyayayıp çatlatma yapacaktım, o kadar uğraşamıyacam sanırım. Takılar içinde çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim.

    ***Zeynep Bayram: Blogunuzu zevkle takip ediyorum canım harika resimler var, hangisine bakacağımı şaşırıyorum.Her gün ah bunu yapmalıyım aman şu da güzelmiş diye diye hangisine bakacağını şaşırıyor insan. Ellerinize emeğinize sağlık, bu çok güzel paylaşımlar için. O desenleri boyutlu boya ile yaptım sanırım üzerinde CADENSE kontür rölyef Pasta yazıyor. Şimdiiii Stencil ne demek onu bilmiyorum hemen araştırmaya çıkıyorum. (İnternette baka baka kim ne yapmış diye yapmak istediğim şeye göre alıyorum boyaları filan o yüzden teknikleri filan tam bilmiyorum güzelim yaa, bilen yapanlara danışa danışa kendi kendime birşeyler çıkarmaya çalışıyorum o yüzden bu konudaki cehaletim fazlaca, sanırım kışın bir kursa gitsem iyi olacak).

    Hepinize bu güzel yorumlarınız için çok çok çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
  8. Ben bu işin piri değilim ama bildiğim kadarıyla paylaşayım. Ahşabı eğer beyaza boyayacaksan kapatmak zor oluyor gerçekten. O yüzden kat kat boyaman gerekiyor. Zımpara işini de bir kat boyadıktan sonra yapman daha faydalı. Böylece çok fazla toz çıkmıyor. Zımpara yapmanın amacı pürüzsüz bir yüzey elde etmek zaten. Boyutlu boya ile çalışmak çok zordur, sen üstesinden iyi gelmişsin, çok güzel duruyor. Ben resimleri biraz fazla buldum ama rahatsız edici değil. Bir de böyle birşey yaparken asimetrik görüntüyü daha çok beğeniyorum ben. Düğmeler süpermiş ama:) Verniklediysen zaten kazımak için çok uğraşırsın ki, bence gerek yok. Gayet hoş bir çerçeve olmuş. İleride de sıkılınca, resimleri söküp, mum eskitme yapabilirsin. Hem zımpara yapmana da gerek kalmaz:) Güle güle, güzel günlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
  9. ***Marifetli Peri: Bende boyamaya başlamadan zımparalanacak zannediyorum, dediğin gibi bayağı bir toz oluyor hakikaten, Resimler banada fazla geldi tatlım ama yapıştırmış bulundum halada içime sinmedi bir tarafım aynayı kesir diyorrr, diğer yanım sök gitsin diyorrr. Sanırım bu şekilde kalacak :) Bu arada sen söyleyince hatırladım ben hala verniklemedim, daha doğrusu verniklemeyi unuttum :D Bu güzel yorumun için çok çok çok teşekkürler Pericimmmm.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...