Bu tarif Tarsus'dan sizlere.........
Kabak yemeğini sevmeyenlerin bile beğenip yediği bir tariftir Ekşili Kabak. Ben bu sefer suyunu biraz az koymuşum. Siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Farklı bir tat, tavsiye ederim.........
Malzemeler :
1 Kilo Kabak
2 ad. Soğan
1,5 su brd. Yeşil mercimek
1,5 su brd. Nohut (Haşlanmış)2 adet Domates Rendesi
5-6 diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu, Nane
Yapılışı :
Yapılışı :
Soğanı doğrayıp hafifce pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine kabağı ekleyip birazda kabakla kavurun.
Domatesi ilave edin.
Mercimek ve haşlanmış nohutu,sarımsağı ilave edin.
İndirmeden önce nane ve limonunu ilave edip altını kapatın.
Afiyet Olsun..............
Pin It
Afiyet Olsun..............
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder