15 Şubat 2010 Pazartesi

Ispanaklı Gül Böreği


Yapımı ve hazırlanışı basit bir börek tarifi benden sizlere. Hazır yufkada ile yapılıyor. Eskiden ıspanakları temizledikden sonra, sıcak suda bekletirdim ama bu sefer direk yıkayıp hafifçe kavurdum, tadı daha lezzetli oldu. Buyurun tarife.................
Malzemeler :
3 ad. soğan
150-200 gr.kıyma
1 kilo ıspanak (yaprak kısmı)
1 ym.kş. biber salçası
Karabiber,pulbiber ve tuz.
Sosu :
(Bu tarifteki çay bardakları ajda bardağı denilen iri çay bardaklarından)
1 çay brd. yoğurt
1 çay brd. süt
1 çay brd. sıvıyağ
1 yumurta
Bir fincan su
Yapılışı :
İç malzemesi için soğan küp küp doğranır ve kıymayla beraber kavrulur. Tuz, karabiber, pulbiber ve salça ilave edilir. Yıkayıp doğradığımız ıspanakları ilave edip hafifçe kavrulur.(Ispanaklar çok rengini kaybetmeden hafifçe kavuruyoruz)
Yufkaların arasına sürmek için yoğurt,süt,sıvıyağ,yumurta ve süt karıştırılır.
Yufkalar ordadan ikiye kesilir.
Sütlü karışım yufkaların üzerine sürülür.
Kestiğimiz ucuna iç malzemesi koyulup kıvırılır.
Uzun rulo haline gelen yufka ortadan kesilir ve uç kısımlara doğru kıvrılır.
Üzerine 1 yumurta sarısı sürülerek 170 derecede 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.............
Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...