15 Şubat 2010 Pazartesi

Islak Kurabiye

Bu tarifte bizim çiçeği burnunda nişanlı kızımızdan.....
Dün annemlere bizim ufaklığı bırakmaya gittiğimizde kardeşim yapmış bu kurabiyeyi. Çok güzel olmuştu. Önce keki pişirip ufalayıp çikolata sosuna filan batırmış zannettim ama değilmiş. Kakaolu tarifler bana biraz ağır gelir ama bu kurabiye oldukça hafif ve lezzetli olmuş. Ellerine sağlık Özdencim. Bu arada tarifi aldığı arkadaşına da teşekkür ederim Sevgili Made by Aslıhan :)
Buyrun tarife..............


Malzemeler:
3/4 su brd. sıvıyağ
1 su bardağından az şeker
2 yumurta
3 ym.kş. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti İçin :
1 su brd. şeker
2 su brd. su


Yapılışı :
Şerbet için gerekli malzemeler karıştırılır. Ocakta ısıtılır. Kaynatılmaz. Şekeri eritilir. Kurabiyeler pişinceye kadar bekletilir.

Hamuru için :


Yumurtalar ile şeker karıştırılır.

Şeker yumurtanın içinde eriyince Hindistan cevizi dışındaki tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.


Kurabiyeler sıcakken şerbetin içine atılıp Hindistan cevizinde yuvarlanır.

Servis edilinceye kadar üstü kapalı olarak beklenir.


Afiyet olsun............ Pin It

3 yorum :

  1. öncelikle teşekkürler...ama tarif benim değil aslında, çoook güzel yemekler yapan haticeciğimin www.mekanimizmutfak.net isimli blogundan. afiyet bal şeker olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Aslıhancığım,
    bu tarifle bizi tanıştırdığın için çok teşekkürler. mekanımız mutfağı ben de takibe alayım.
    Bu arada deneyipte beğendiğiniz tarifleri bekliyoruz.
    Sevgilerimle......

    YanıtlaSil
  3. Çok orjinal bir tarif.Benim gibi kakaolu herşeyi sevenler için süper olmuş.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...