9 Mart 2010 Salı

Ağaç Kavunu


Yukarıdaki resimde gördüğünüz meyve Ağaç Kavunu. Evet yanlış duymadınız pardon okumadınız. Ağaç Kavunu; büyüklüğü bir kavun ebatında ama portakal ve Greyfurt karışımı lezzete sahip turunçgillerden bir meyve. İlk kez bu sene gördüm, görümcem Tarsus'dan gelirken getirmişti. Geçen haftada ufaklıklara birşeyler gönderirken koliye 2 tanede bundan koymuşlar yine. Pek bir sevindik.
Gelelim faydalarına (netten buldum bunları ama yemesi pek bir keyifli faydasız da olsa yenir yani:)..........

Yememek şartıyla kabukları çiğnelinirse ağız kokusunu giderir, diş etlerine faydası olur.

Safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler.

Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser.

Mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir.

Sıtmaya iyi gelir.

Ağaç kavununu veya yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır.

Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır.

Kaynatılmış suyunun buharı eve güzel bir koku verir, ferahlık sağlar Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...