Bugün sizlere Kastamonu'ya ait Etli Ekmek tarifini vereceğim hemde aşama aşama resimleriyle. Hafta sonu annemle beraber yaptık. Benim kuzucuğumun canı istemiş, anneanneside dururmu. Kendi canından çok sevdiği torunlarının bir dediğini iki etmez canım annem. İyiki varsın. Seni çok seviyorum. Ayy tamam tamam tarife dönüyorum hemen. Tarifteki miktarlar kalabalık bir aile için ideal. 20 adet büyük Etli Ekmek çıkıyor , siz pazıları küçük tutarsanız daha da fazla çıkabilir.
Malzemeler:
9 su brd.un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su (evet bende nefret ediyorum bu aldığı kadardan ama ne yapayım özür...). Suyu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
İç Malzemesi:
1 kilo kıyma
3 iri baş soğan
1 Yumurta
Maydanoz, Karabiber, Pul biber, tuz.
Bu malzemeyi karıştırıp içine biraz su ilave ediyorsunuz. Hamuru açınca yayması daha kolay diye.
Hamuru yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde pazılara ayırıyorsunuz.
Atalarımız anasına bak kızını al diye boşuna dememişler vay vay vayyyy. Nasılda yufka açarım ben yahu, parmaklarımız ojeli olsada beceririz beaaa.
Yufka açılınca yarısına kıymalı harç koyulur.
Ve kenarlarına bastırarak kapatılır.
Daha sonra sacın üzerinde iki tarafı yağlanarak pişirilir.
Veeee Etli Ekmekler afiyetle yenilir.
Afiyet Olsun...................
Pin It
Offff özlem çok güzel görünüyor.Yersem tadı hakkında da yorum yapabilirim.
YanıtlaSilŞekerim bir gün senin için yapıp getireyim söz, ama ne zaman olur onu bilemicem.........
YanıtlaSil