15 Mart 2010 Pazartesi

Gün Yemekleri

Hafta sonu Fisun'daydık. Yine abarttık anlıyacağınız. Gülen'in su böreği, Banu'nun damla sakızlı tavuk göğsü, Ebru'nun Elmalı Tartı, Seyhan'ın mercimekli köftesi ve bendenizinKuskus Salatası. Bu arada birde gözlememiz vardı sevgili Nazan'dan.Veee tarifler.........

Elmalı Tart (Ebru):
Malzemeler:
4-5 ad.orta boy elma (küp küp doğranacak)
1 tatlı kş.tarçın
3 yumurta
1 su brd.un
1 su brd.şeker
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 su brd.ceviz
azıcık yağ
Yaplılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp borcama dizin. fırında pişirin. Soğuyunca üzerine Pudra şakari ve Hindistan Cevizi serpin.


Kuskus Salatası
Malzemeler
1 paket Kuskus
1/2 su brd. mayonez
3 su brd. yoğurt
3-4 diş sarımsak
10-15 ad.kornişon turşu
5 ad.sosis (haşlanmış)
yarım demet dereotu
Yapılışı:
Kuskusları tuzlu suda haşlayıp süzün üzerinden soğuk su gezdirin. Turşu,sosis ve dereotunu doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın.


Damla Sakızlı Tavuk Göğsü
Efendim bu tarifte pek bir marifetli Banu Hanımcığımdan geldi. İşte yapılışı......
Malzemeler:
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1/2 paket damla sakızı (az şekerle havanda döv)
1 tatlı kş.margarin
Süt,şeker ve un pişirilir. Yağ,vanilya, damla sakızı karıştırılıp altı kapatılır. Bekletilir, soğuyunca beyazlaşana kadar mikserle çırpılıp ıslak borcama dökülür.
Sos Malzemesi:
1 ym.kş. kakao
1 ym.kş.margarin
1,5 ym.kş. şeker
1 yumurta
Tüm malzeme karıştırılıp, benmari usuli pişirilir (Pişirilen kabın altına içi su dolu başka bir kap koyulur).
Sos bir kaşık yardımıyla tavuk gögsünün üzerine yayılır. Arzuya göre hindistan cevizi vs. süslenir.
Afiyet olsun.........
Pin It

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...